Vi gör allt för att hjälpa dig tillbaka

Läkare

På Idrottsrehab finns läkarmottagningen Sportive, med distriktsläkare Sadesh    Balasingam och astmasköterska Annja Göransson.

Hur funkar det?

Via vårt etableringsavtal inom allmänmedicin med VGR kan vi ta emot ALLA (även de skrivna utanför Västra Götaland) med idrottsmedicinska problem. Med idrottsmedicin menas saker som påverkar träning eller prestation, inklusive det som är utöver det ’vanliga’ ortopediska (leder, ben och muskler), tex astma/allergibesvär, hjärnskakningar, psykiska besvär, överträningssymtom, järnbrist etc.

Hur bokar man in sig till läkare?

Mottagningen har en app som kan laddas ned från Google/Apple App store. Den heter Sportive.se. Där kan patienter kontakta oss och förklara sina bekymmer, och får så en tid för vidare bedömning, om det är relevant.

Länk till appen (Iphone och Android) finns även här: www.sportive.se/boka

Vad kostar det?

300kr, betalas med kort eller swish

Frikort gäller; gratis 19 år och under, 85 år och över

Ultraljud av leder/muskler ingår i kostnaden om det bedöms vara relevant.

Vi har en astma/allergisjuksköterska på deltid. Vi kan därmed erbjuda spirometri (lungfunktionstester) för astmautredning, samt uppföljning. Som astmatiker ska man göra en spirometri ungefär vart 3e år, men det är många idrottare som inte kan prioriteras pga tidsbrist inom primärvården. Nu kan de istället komma till oss!  Annja är inte bara erfaren, utan har även ett stort intresse för astma och allergi hos idrottare.